Стопанската комора на северозападна Македонија му ја презентираше својата платформа на ВМРО-ДПМНЕ

by fokus

Стопанската комора на северозападна Македонија денеска пред делегација на ВМРО-ДПМНЕ ја претстави својата платформа, преку која, како што целат од Комората, би можело да се овозможи поповолен економски развој.

На средбата, што се одржала во просториите на Комората, било разговарано и за размена на повеќе идеи за соработка со цел постигнување благосостојбата која ќе влијае на создавањето на заеднички успеси.

-Исто така се дискутираше и за неодамнешните економски случувања во земјата, што во најголем дел тангиран е бизнис-секторот. Секогаш треба да се видат бројните можности преку кои ќе има бенефиции за сите страни, се вели во соопштението од Комората.

Делегацијата на ВМРО-ДПМНЕ била предводена од претседателот на партијата Христијан Мицкоски, а делегацијата на Стопанската комора на северозападна Македонија од претседателот Неби Хоџа.

СКСЗМ, посочуваат оттаму, секогаш е отворена за соработка со сите субјекти и институции, со цел подобрување на економијата во земјата, што може да се постигне само преку разговор и организирање на последователни средби што ќе придонесат за создавање на поповолни услови.

Поврзани новости