Средношколскиот пленум ќе продолжи да делува против екстерното тестирање

by Фокус

Средношколскиот пленум најави дека ќе продолжи со активностите во наредниот период за изменување на постојниот модел на екстерното тестирање.

Претставници од пленумот велат дека засилени активности ќе има поточно од септември, на стартот на новата учебна година.
Нивното барање подразбираше екстерното тестирање да се стави во мирување оваа година и оценките на матурантите кои го полагаа во јануари да не влезат во свидетелствата.

Поврзани новости