Социјалната помош се зголемува за 10 отсто

by Фокус 18:39
18:39

Социјалната помош ќе се зголеми за 10 отсто, наместо за предвидените 5. Ова пратениците го изгласаа на денешната собраниска комисија за труд и социјална полититка. Повисоката социјална помош граѓаните ќе ја добијат во јули.

-Имаме простор и можности за покачување на социјалната помош од 10 насто и со овие измени на Законот за социјална заштита во предвиден износ од 112 милиони и четиристотини илјади денари кои се обезбедени од буџетот на министерството за потребите за реализација на оваа мерка, рече министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов.

 

 

Поврзани новости