Собраниската седница продолжува во вторник

by fokus

Тринаесеттото продолжение на конститутивната седница на Собранието, каде што изминативе три недели се зборува за се освен за точката на дневен ред, односно Комисијата за избори и именувања продолжува по велигденските празници.

Платформата на албанските лидери и понатаму е главна тема на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ, додека изборот на нов спикер на останатите партии кои се дел од парламентарното мнозинство.

За дискусијата по третата точка од дневниот ред на конститутивната собраниска седница остануваат уште 44 пријавени пратеници на ВМРО-ДПМНЕ.

Поврзани новости