Словенечки весник се мајтапи со Грција

by Фокус

Словенечкиот дневен весник Финанце, својата анализа насловена „Збогум, Грција?“, ја илустрираше со зборовите „ФЕРОГ – Поранешна Европска Република Грција“ (Former European Republic of Greece).

Грчките медиуми, пренесувајќи ја веста, пишуваат дека таа алудира на референца ФИРОМ што ѝ е наметната на земјава од страна на Грција.

Финанце е угледен словенечки економски весник.

Поврзани новости