СЈО не му дале податоци на Иванов за лицата за кои водат постапки

by Фокус

Специјалната обвинителка Ленче Ристовска потенцираше дека СЈО не му дало податоци на претседателот Иванов во однос на лицата за кои се водат постапки. И ним им е нејасно како податоците завршиле кај претседателот затоа што многумина од лицата за кои се однесува аболицијата никогаш не биле јавно споменати.

Затоа СЈО не ја коментира листата со аболицирани, освен оние за кои веќе имаат јавно соопштено дека им е покрената истрага. СЈО сака да знае кој ги оддал на Иванов тајните информации за да може да покрене постапка и за тоа.

Дополнително, Ристовска извести дека тројцата обвинители на кои се однесува аболицијата на Иванов не ја прифаќаат затоа што не може да бидат ставени сите во ист кош.

Поврзани новости