СЈО ги обжали одлуките на Кривичниот суд да не им додели притвор на осомничените во „Титаник“

by Фокус

Специјалното јавно обивнителство го искористи рокот од 24 часа да ги обжали одлуките на Кривичниот суд во Скопје, кој претходно не го уважи нивното барање за притвор на осомничените за злосторничко здружување и изборни измами.

Сега, одлучува совет на Основниот суд Скопје 1 составен до тројца судии, кој во рок од 48 часа по добивањето на жалбата е должен да донесе одлука.

Доколку Советот донесе одлука да ја прифати жалбата на обвинителството и да им одредреди притвор, осомничените имаат 24 часа да поднесат жалба до повисок суд.

Поврзани новости