Симовски: Пописот дава можност да се попишат сите државјани

by Фокус 21:09
21:09

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски вели дека со пописот се дава можност да бидат попишани сите државјани на Македонија без разлика дали се присутни или отсутни од државата. Според него, ќе се попишуваат и странските државјани кои престојуваат во Македонија, освен дипломатскиот кор и на лица кои што немаат документи.

-Тука не се мисли на странци кои немаат македонски документи, туку на лица, околу 1.100 лица ако не се лажам кои се евидентирани од страна на МВР и Министерството за труд и социјална политика. Тоа се лицата што ги попишуваме, меѓутоа, друга работа што значат категориите на население – вели Симовски на Сител.

- Advertisements -

Поврзани новости