Се помалку време за избор на специјален јавен обивнител

by Фокус

Уште неколку дена изминува рокот до 15 септември да се избере специјалниот јавен обвинител, кој, како обврска од договорот од Пржино за надминување на политичката криза, треба да ја испита аферата со прислушувањето и индициите за криминал од таканаречените „бомби“.

Поради тоа што ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ се далеку од договор околку позицијата и надлежностите на овој обвинител, се очекува надворешен притисок.

Три дена по истекот на рокот, во земјава доаѓа еврокомесарот за проширување Јоханес Хан.

Поврзани новости