Се отвора уште една онкологија во Скопје

by Fokus

Владата на денешната седница донела Одлука за давање согласност на Одлуката за проширување на дејноста на Јавната здравствена установа Градска општа болница „8-ми Септември“ – Скопје за спроведување специјалистичко-консултативна и болничка здравствена заштита на секундарно ниво од областа на онкологијата и радиотерапијата.

Тоа би значело дека освен на скопската Клиника за онкологија и радиотерапија, ќе се отвори уште едно одделение за Онкологија во Градската болница „8 септември“, што би било дополнително олеснување за болните од рак, чии бројки во последните години алармантно растат.

Според нашите информации, болницата веќе располага со потребната медицинска опрема како акцелератор. Исто така, таму ќе работи и лекар онколог, кој се вратил од специјализација.

И.М. 

 

Поврзани новости