Се основа Наставнички пленум

by Фокус 11:59
11:59

Откако се појави Студентскиот пленум во кој студентите се сплотија заеднички да ги решаваат проблемите во високото образование, постепено почнаа да се формираат и Професорски пленум и Средношколски пленум.

Меѓутоа, за време на Генералниот штрајк на СОНК се создаде уште едно движење Наставнички пленум, која преставува заедница на наставници во Македонија сплотени околу проблемите во образованието.

- Advertisements -

Поврзани новости