СДСМ: Ставот на Мухиќ е негово лично мислење, мнозинството е за ЕУ и НАТО

by Фокус 16:32
16:32

Ставот на Ферди Мухиќ дека договорот со Грција се порекнува македонскиот идентитет и се бришат сите етникуми во земјава е негов личен став, велат од СДСМ, кводечка партија во парламентарното мнозинство, на кое му припаѓа и Мухиќ.

„Ставот на парламентарното мнозинство е дека Македонија треба да продолжи напред кон приемот во ЕУ и НАТО. СДСМ ќе продолжи да го зацврстува и окрупнува парламентарното мнозинство. Ставот на мнозинството македонски граѓани е дека земјата треба да продолжи да напредува во Европа и светот“, велат од СДСМ.

- Advertisements -

 

Поврзани новости