СДСМ: Се потврди тезата на Јанкуловска за МВРО-ВМРО

by Фокус

Заминувањето на Иво Котевски од полицијата во ВМРО ДПМНЕ донесе низа прашања и ги разбуди партиските штабови. Според Социјалдемократскиот сојуз тоа ја потврдува досегашната партизираност на МВР.

– Министерството за внатрешни работи во изминатиот период функционираше како партиска испостава на ВМРО-ДПМНЕ, или како „МВРО-ВМРО“ по признанието на Гордана Јанкуловска. Причините за бегањето на Котевски од МВР пред доаѓањето на новиот министер за внатрешни работи, јавноста дополнително ќе ги дознае, се вели во соопштението на СДСМ.

Поврзани новости