СДСМ: Јанакиески и Протоѓер договарале продажба на земјиште во заштитена област во Охрид

by Фокус

Во моментот СДСМ од Охрид ја објавува 21-та бомба. Во вториот сет телефонски разговори, според СДСМ, министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески заедно со Мартин Протоѓер, од кабинетот на премиерот, договараат продажба на земјиште во близина на Студенчиското блато.

Договорот за продажба и менување на урбанистички планови за таа намена, според СДСМ е скандалозно, бидејќи тоа земјиште било наменето за развој на туристичка зона.

Поврзани новости