Сали најави казни или разрешувања за директори ако влијаеле во формирање на платите во Клиниките

by Fokus

Направен е увид во неколку клиники во врска со распределбата или организирањето на плати во однос на дежурство.Ова денеска го истакна министерот за здравство, Беким Сали на новинарско прашање.

„Чекаме уште четири извештаи за да бидат комплетирани сите клиники, за да можеме да преземеме мерки за сите. После добиените заклучоци од Фондот, ќе превземе соодветни мерки, дали разрешување или евентуално казнување на директорите, доколку се востанови дека е под нивно влијание, рече Сали.

Поврзани новости