САД нарача уште 100 милиони дози вакцина против Ковид-19 од Фајзер и БиоНтек

by fokus 14:56
14:56

Американската фармацевстка компанија Фајзер ќе ги снабди САД со уште сто милиони дози од вакцината против Ковид-19 до јули 2021 гподина.

Со денешниот договор САД од Фајзер ќе добие вкупно 200 милиони дози вакцина.

- Advertisements -

Предвидено е Фајзер и германскиот партнер БиоНтек да достават најмалку 70 милиони дози до 30 јуни, а другите 100 милиони дози да бидат испорачани најдоцна до 31 јули.

Поврзани новости