Родово неутралниот претставник на Швајцарија – победник на Евровизија

by fokus

Претставникот на Швајцарија – Немо е годинешен победник на Евровизија што се одржа во шведскиот град Малме.

Второто место го зазеде Хрватска и нивниот претставник Бејби Лазања.

Небинарниот изведувач Немо, кој е родово неутрален,  го искористи своето оперско искуство од детството за да состави импресивна изведба мешајќи рап, рок, драменбејс и класична опера, како и балансирање на диск што се врти што се вртеше со голема брзина додека пееше.

Песната – која рано го презеде водството во трката – испраќа порака за самоприфаќање и слобода за секој да го живее својот живот отворено и без страв од осуда.

Поврзани новости