Разговор меѓу Јанакиески и Николовски: Захариев е невиден бандит

by Фокус

Во вториот сет разговори, што ги објави опозицискиот СДСМ, меѓу пратеничките Силвана Бонева и Надица Танчева се слуша нивното мислење за поранешниот градоначалник на Штип, Зоран Алексоски. Сличен разговор се води и меѓу Влатко Костадинов и шефот на Царинската управа, Влатко Мијалков според кој екс градоначалникот е чуден човек и тврдат дека некои сметаат дека „нешто не е во ред со паметот“.

Во аудио-снимките меѓу министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески и пратеникот Александар Николовски се коментира за сегашниот градоначалник Илчо Захариев, каде што може да се слушне дека според нив Захариев и невиден бандит.

Поврзани новости