Радост од Молдавија: Хорот „Мирче Ацев“ носи злато за Македонија

by Fokus

Хорот „Мирче Ацев“ од Македонија направи огромен успех од Меѓународниот хорски фестивал во Кишињев, Република Молдавијана, освојувајќи го првото место – златна плакета во категоријата на мешани хорови.

Хористите во изминатите пет дена беа на турнеја во Молдавија, а од фестивалот во натпреварувачки карактер го освоија најдоброто прво место во конкуренција на хорови од Романија, Русија, Унгарија, Бугарија и Молдавија.

Поврзани новости