РАБОТНИ ГРУПИ: Промена на изборниот модел, дијаспората ќе нема свои пратеници?

by Фокус

Денеска, со посредство на белгискиот експерт Питер Ван Ховит ќе се одржи првата официјална средба на работните групи. Во фокусот на средбата ќе се најдат разговори за измени на Изборниот законик, прочистување на избирачкиот список, изборното законодавство, како и гласањето на дијаспората.

Инаку, во интервју за Фокус Зоран Заев најави промена на изборниот модел и на изборните единици. Претходно Артан Груби од ДУИ најави дека на поинаков начин треба да се реши гласањето на дијаспората.

Поврзани новости