ПЦЕР: Ромските лидери во власта градат хациенди, хотели и дуќани?

by Фокус 12:31
12:31

Партијата за целосна еманципација на Ромите на Самка Ибраимовски бара јавното обвинителство да се познимава состекнатиот имот на лидерите на паритиите на Ромите кои се во власт и да утврди од каде им се парите со кои градат хациенди, продавници и хотели.

-Едниот гради хациенда, другиот гради дуќани и продава државно земјиште, третиот купува хотели. Се што земавте на нелегален начин ќе го вратите на сиромашните Роми – велат од ПЦЕР.

Поврзани новости