Прв разговор меѓу Кирил Божиновски и Гордана Јанкулоска: Изборни нерегуларности: Во стан од 40 квадрати сместени се по 50 луѓе

by Фокус

Во првиот разговор што го објави лидерот на СДСМ, Зоран Заев, меѓу првата полицајка Гордана Јанкулоска и Кирил Божиновски, генерален секретар на Владата кои разговараат за правење изборни нерегуларности, во кои велат дека во еден стан од 40 метри квадратни се сместени по 50 луѓе.

Во првиот сет од пет разговори се договараат за лажни гласачи, по колку луѓе се сместени во еден стан, дека во истите станови се сместени по 50 луѓе од Пустец. Тврдат дека се свесни дека имаат пропусти, па се договораат како подобро да се изменаџираат за вториот круг.

Поврзани новости