Протест на вработените во Министерството за финансии

by Fokus

Денеска вработените во Министерството за финансии излегоа на протест, а причината за тоа дека не го добиле покачувањето на плата од 30 отсто.

Буџетот за 2023 година предвидува зголемување на платите во Министерството за финансии за 30 отсто, во Министерство за образование за 29 отсто, во Министерство за одбрана близу 15 отсто, заедно 5 отсто предвиден раст на платите во целиот јавен сектор.

Фото – Канал 5

Поврзани новости