Протесниот марш се враќа кон владата

by Фокус 19:20
19:20

Откако стигна до собранието, протесниот маршт против можноста за помилување на изборни измами се враќа назад кон владата, бидејќи протестантите не можеа преку Камениот мост да стасаат до конечната цел – Уставниот суд.

Неизвесно е дали ќе успеат да пристапат од страната на булеварот Гоце Делчев, бидејќи просторот пред судот е окупиран од контрапротестанти.

Збележливо е и големо присуство на полиција.

Поврзани новости