Приказна за Лавот и Волот

by lali

Па си продолжиле со јадење, пиење, муабет. После некое време на Лавот му заѕвонел телефонот, жена му била. Овој одма кренал, по краткиот разговор со неа, спуштил и му рекол на Волот: Пријателе јас мора да си одам дома, жена ми ме вика и требало нешто помош од мене. Волот на тоа зачудено прашал: A бе мене 10 пати жена ми ми ѕвонеше, не и кренав, ти од прва си одиш дома, ебате папаучарот што си. Лавот се насмевнал и му одговорил: Да Волу, така е, ама јас дома имам жена Лавица а не Крава.

 

Среќен 8 март – Денот на жена!