Пријавете се веднаш и превземете 50EUR за тргување со цената на акциите на Microsoft

by Фокус

Доколку сакате да се испробате во тргување со цената на акцијата на Microsoft и да заработите на светската берза, FXLider Ви доделува 50 EUR за почеток во тргувањето. Доволно е само да се пријавите на линкот подолу и да започнете со тргување.

Пријавете се овде и превземете 50 EUR за тргување

Во вторник 21ви јули, Microsoft објави мешовити резултати за заработката во четвртиот фискален период, по што следеше турбулентно движење на цената на акциите во вид на наизменичен пад и раст. Голем проблем беше што Microsoft повторно ги намали прогнозите за приходот и профитот во наредниот квартал. Ова е четврти последователен квартал во кој се очекува намалување.

’Според финансискиот директор Amy Hood, во наредниот квартал се очекува приход помеѓу 20.7 – 21.3 милијарди долари. Пазарот беше разочаран затоа што се очекуваше дека овој износ ќе достигне до 22.7 милијарди долари. Покрај тоа што во претходниот квартал покажана е очекувана слабост околу продажба на компјутери поради намалениот пазар, она што не се очекуваше, а се случи е пад на продажбата на некој комерцијални производи за работа. Меѓутоа, добра вест е дека е остварен солиден раст во областа на cloud computing низ приход кој достигна рекордни 24.5 милијарди долари низ договори кој се уште не се реализирани, наведуваат од FXLider-u.

Microsoft успеа да го придобие General Electric како нов клиент за Office 365. 300,000 вработени во General Electricќе го користат овој софтверски пакет со што ќе стане најголем договор за Office 365 до сега.

’Microsoft  моментално ја менува својата деловна стратегија. 18. Јули е објавена  реконструкција на досегашното работење и намалување на бројот на вработени за  7,800 воглавно во секторот на телефонија. Оваа вест ги израдува оние кои не го сакаат  Microsoft, меѓутоа сериозните аналитичари знаат дека стратешки посматрано ова е добра вест. Satya Nadella, генерален директор на  Microsofta,  со овој потег ги преусмерува кадрите и ги намалува трошоците.  Хаотичната стратегија на претходниот  CEO е заменета е со фокусот на мобилна телефонија и  i cloud, од фокусот на  Office 365 како доминантен софтверски пакет за работење во однос на конкуренцијата ’, велат од  FXLider.

Пријавете се овде и  превземете 50 EUR за тргување

Најновите стратешки потези на  Microsoft ефикасно се репозиционираа за оптимистичка иднина и сега е на ред само реализација на оваа стратегија.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Предупредување од ризик и одрекнување од одговорност

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости