Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ утре не доаѓаат на пратеничките прашања

by fokus

Пратениците на најголемата опозициска партија ВМРО-ДПМНЕ утре нема да се вратат во Собранието за пратеничките прашања. Причина е продолжувањето на притворот на пратениците и другите осомничени за насилството во Собранието.

Што се однесува до конечно враќање со Собранието, ВМРО-ДПМНЕ на денешниот состанок донело одлука да се одлучи во наредниот период.

Поврзани новости