Пратена инспекција во кабинетот на министерката Ременски

by Фокус 19:30
19:30

Државниот управен инспекторат денеска испратил инспекција во Министерството за труд и социјална политика (МТСП) по анонимна претставка од граѓани кои изразиле загриженост дека неовластено лице решава граѓански проблеми, а на Инспекторатот му биле доставени сите потребни документи на увид.

-Беше аргументирано со документи дека, задолжено лице за одговарање на прашањата кои пристигнуваат на официјалната емаил адреса на министерството е Наташа Методиева, административен службеник во Кабинетот на министерот, долгогодишна вработена во министерството, информираше попладнево министерската Фросина Ременски.

- Advertisements -

Таа појасни дека одговорното лице за официјалната имејл адреса не одговара на граѓаните во смисла на управна постапка и граѓаните не треба да стравуваат, затоа што одлучувањето по нивните барања го прават одговорните по надлежност во министерството.

-Шеф на кабинет на министерот за труд и социјална политика е административниот службеник Јована Тренчевска, долгогодишна вработена во Министерството за труд и социјална политика. Третиот административен службеник во кабинетот на министерот е Слободанка Лазова Здравковска административен службеник во кабинетот на министерството, вработена во министерството, информира Ременски.

 

Поврзани новости