Познатиот бенд Дубиоза колектив денеска во 14 часот ќе настапат на платото на УКИМ

by Фокус 12:08
12:08

Познатиот балкански бенд Дубиоза колектив денеска во 14 часот ќе настапи пред платото на УКИМ пред Филозофски и Филолошки факултет, со што ќе им даде поддршка на студентите да истрајат во својата битка.

Дубиоза колектив е босанско-херцеговски музички бенд, основан во 2003 година во Зеница, Босна и Херцеговина. Нивната музика е мешавина од реге, даб, алтернативен рок, ска и хип-хоп, а нивните текстови се со силни социјални и политички пораки.

Окупацијата на Универзитетскиот кампус трае веќе осми ден, а вчера се прошири и во Битолскиот и Штипскиот Универзитет.

Поврзани новости