Со исклучок на податоците од вторникот, кога се евидентираа 89 заразени, во последните десетина дена бројката на дневно ниво е троцифрена, а за две недели, заклучно со вчера, вкупниот број на заболени се искачи на 1577.

Се пополнуваат и капацитетите на болниците, но здравствените власти уверуваат оти засега ситуацијата е под контрола. Од првата општа болница што стана своевиден ковид центар „8-ми Септември“ велат дека поради очекување на зголемување на пациенти на кои им треба болничко лекување, ги зголемуваат капацитетите.