Поповски: Министрите на ДУИ треба да се прилагодат на новиот начин на владеење

by fokus

Министерот без ресор задолжен за комуникации, Роберт Поповски, истакна дека министрите на коалициониот партнер треба да се прилагодат на нов и демократски концепт на владеење. Неговата порака следи откако претседателот на ЗНМ, Насер Селмани, ги обвините министрите на ДУИ дека се уште се однесуваат како во време на ВМРО-ДПМНЕ.

Како што рече Селмани на денешната јавна дискусија за размена на идеи и мислења за актуелните владини политики, министрите на ДУИ се однесувале нетранспарентно кон новинарите што известуваат критички. Претседателот на ЗНМ и забележа на Владата дека е премногу чувствителна на јавна критика.

-Ако говориме за отворена Владата тоа треба да важи за сите. Претходната влада функционирала во два света – една влада официјално, две влади неофицијално. Сега министрите и функционерите на ДУИ полека треба да се прилагодат на ова што значи концепт на владеење и демократизирање на општетеството. Тие се активен партиципиент, но недозволиво е да бојкотираат медиуми, и не само од таа туку од сите партии – изјави министерот Поповски.

Поврзани новости