Поплави во Албанија

by Fokus

Во силни поплави во северна Албанија исчезнаа татко и син откако нивниот автомобил завршил во река и е започната потрага по нив.

Информациите од нашиот сосед говорат дека службите ги евакуираат загрозените поради надојдените обилни дождови. Исто така, во најпогодените области се затворени некои училишта а се евакуираат и луѓе во близина на Скадар.

Поврзани новости