Полициски кордони ги разбија демонстрантите

by Фокус 16:01
16:01

Полициските кордони успеаја да ги разбијат демонстрантите на главната улица кај Јаја Паша. Полициските кордони ги притиснаа демонстрантите од двете страни, па тие се разбегаа низ споредните улички, а дел од нив се сокрија во џамиите.

Нашиот репортер на теренот забележа како еден полицаец беше однесен на скопската клиника со амбулантно возило. Полицаецот беше видно повреден и лежеше на земја. Предмалку беше приведен и еден од демонстрантите, кој исто така имаше видни повреди на лицето.

- Advertisements -

Иако голем дел од демонстрантите се разбегаа, дел од нив се уште не се откажуваат, ја држат тензијата палејќи контејнери и поставувајќи барикади.

Поврзани новости