Политичките партии повторно на преговори за реформите во медиумите

by Фокус

Нова рунда преговори утрово имаа работните групи на политичките партии, кои дискутираа за реформите во медиумите коишто произлегуваат од Договорот од Пржино.

Од канцеларијата на белгискиот посредник Питер ван Хауте на денешната средба не се повикани претставници на еснафските здруженија, иако тоа вчера го побараа преку протест. Останува праксата преговорите да се водат меѓу партиските претставници, а медиумите повремено да се информираат за тоа што се зборува.

 

Поврзани новости