Почна протестот во Аеродром, полиција ја штити градежната парцела

by fokus

Попладнево започна протест против изградба на зграда на зеленилото пред Мајчин дом во општина Аеродром.

Граѓаните кои протестираат се собираат околу тарабите со кои е заградена парцелата, а атмосферата повремено е тензична.

Околу тарабите стојат полицајци, а дел од граѓаните повремено удираат по тарабите.

Поврзани новости