Почна да се гаси пожарот на струшката дива депонија

by Fokus 09:11
09:11

Граѓаните на Струга, од синоќа почна гасењето на пожарот на дивата депонија недалеку од Струга. Сета расположлива механизација во регионот на Струга, механизација на Агенцијата за патишта е мобилизирана за да го реши проблемот.

Стружани со години од надлежните органи бараат решавање на овој проблем, а сега и итна интервенција за гасење на пожарот на депонијата која е на само 500 метри од градот. Граѓаните бараат депонијата да се дислоцира и стратешки да се реши овој проблем.

- Advertisements -

Поврзани новости