По Еленовски, и Глигор Ташковиќ во „новите лица“ на Владата на Заев

by Fokus

Глигор Ташковиќ, кој во август 2008 година од потпретседателското место во корпорацијата АМБО дојде во вицепремиерската фотелја во Владата на Никола Груевски за да привлекува странски инвестиции, од пред два месеца е дел од Комитетот за одобрување инвестиции, пишува Независен весник.

Станува збор за совет што го избира и именува Владата на Република Македонија од редот на експерти со најмалку десетгодишно меѓународно искуство во областа на инвестициите во иновациската дејност. Мандатот трае две години.

 

Поврзани новости