Петров: Македонија ќе биде европска држава за брзо време

by Fokus

„На државата не и требаат црвени линии туку тие треба да се избришат, з да може да се интегрира. Во реалноста се соочувате со проблеми на луѓето, а тие не бараат црвени линии, тие бараат решение за нивните проблеми.

СДСМ е партија која има добар потенцијал и коалиционен потенцијал со кој може да ги апсорбира голем дел од нивните ставови и барања,и да ги артикулира  во заедничка влада кој аможе да ја постигне. И нема европска влада која за брзо време ќе  ја внесе државата во ЕУ без СДСМ.

Бидејќи најголем дел од процесите беа направени, за некои сме фалени, а за некои кудени. Она што е важно за државата е дека ние можеме да направиме микро план, од овде до онде, за улички, ама ако ја утнеме главната магистрала, а тоа е   ЕУ, ништо не правиме. За да дојдеме до подобра борба против корупција, подобар живот, подобра администрација, подобри услови за граѓаните, сето то аможеме да го направиме , но полесно ќе биде ако бидеме дел од европското семејство. Македонија ќе биде европска држава за брзо време,“рече Андреј Петров член на ИО на СДСМ, на Топ Тема на ТВ Телма.

Поврзани новости