Пендиков останува во Бугарија – од болница оди во стан обезбеден од бугарското МНР

by Fokus

Христијан Пендиков ќе биде сместен во стан што ќе му го обезбеди Министерството за надворешни работи на Бугарија.

Ова на прес-конференција го соопшти в.д. министерот за надворешни работи Николај Милков.

Пендиков вчера беше отпуштен од Воено-медицинската академија (ВМА). Вселувањето ќе биде за неколку дена.

МНР му додели и дневници, со што тој и неговата мајка ќе можат да се издржуваат додека се во Бугарија, бидејќи сметаат дека во моментов постои закана за нив во Република Северна Македонија во случај на нивно можно враќање, објасни Милков.

Поврзани новости