Пендаровски најавува брзо објавување на материјали против власта

by Фокус 14:00
14:00

Материјалите не ги нарекуваме бомби или експлозиви. Тие не се на Заев, не се ниту мои, туку се наши, ваши, на сите нас. И кога ќе дојде време, а по мое убедување ќе дојде многу скоро време, ние сите заедно ќе мораме да ги употребиме тие средства за да ги вразумиме тие што се на власт , ова вчера на трибината во Кавадарци го изјави Стево Пендаровски,  носителот на столбот Партнерства за демократска Македонија на СДСМ.

– Очигледно не постои друг начин да им дојде во глава дека Македонија не е приватна сопственост, дека Македонија не е акционерско друштво, на само едно семејство, или на 5-6 души, дека таа ни е дадена уште од дедо и прадедо и мораме ние да им ја дадеме на следните генерации, затоа што Македонија е вечна и мора да трае вечно – изјави Пендаровски.

Поврзани новости