Пејачот Дамјан Димевски го воодушеви жирито на Звезде Гранда

by Fokus

Шеснесетгодишниот Дамјан Димевски кој се натпреварува во Звезде Гранда од свои 14 години, каде лани дојде до финале. Оваа година се натпреварува со возрасните каде треба да се покаже исклучително знаење во пеењето како и перформансот.

Негов заштитен знак е фахот на изворни стари македноски песни кои се многу тешки, но тој тоа го прави со многу леснотија и огромен внес на емоции. Негов Ментор е Џорџе Давит еден од најреномираните рокери на бивши ју простори,  кој изјави дека Дамјан е исклучителн спој на талент и убавина.

Јелена Крелеуша во текот не пеењето неколку пати истакна дека извонредно пее и игра. Марја Шерифовиќ пак која остана без зборови, а Саша Поповиќ и самиот нагласи дека е прв кандидат кој ја оставил без зборови.

Поврзани новости