Панел дискусија: Декриминализација на канабисот сега!

by fokus

Поттикнување дебата за потребата од декриминализација на употребата на канабис во Македонија е целта на панел-дискусијата што денеска ќе се одржи во Скопје во организација на Здружението Млади европски федералисти – Македонија (ЏЕФ Македонија) во соработка со Здружението за канабис и зелени политики – БИЛКА.

Панел – дискусијата е насловена „Декриминализација сега!“, а според организаторите, говорници се пратеничките на ДОМ и на ЛДП, Маја Морачанин и Јулиана Николова, Дамјан Божиновски од Левица, Наташа Бошкова претставник од ХОПС и Коалиција Маргини и Јанаки Митровски адвокат и член на БИЛКА.

На форумот што ќе се одржи во Кино Култура, се поканети и претставници на граѓански организации, новинари, засегнати граѓани, претставници од дипломатскиот кор во Македонија и претставници од институциите.

Поврзани новости