Отворено писмо до Тодоров: Дали барокните фасади и рингишпили ви се поважни од животот на едно дете?

by Фокус

На фејсбук страната „Оставка за Никола Тодоров“ се појави писмо, кое граѓани планираат да го достават до министерот за здравство Никола Тодоров за случајот со малата Тамара Димовска, која имаше искривен рбет и која пред неколку денови почина, чекајќи ги институциите да ја испратат на лекување во странство.

Интегрално ви пренесуваме што напишаа на фејсбук страната

Почитувани граѓани,

Поттикнати од вашиот интерес за граѓанска акција и желбата да го забрзаме процесот на заминување на министерот кој е директно вмешан во тешката загуба на малата Тамара, Ве повикуваме СИТЕ ЗАЕДНО да му го доставиме ова писмо лично на министерот со кое го повикуваме да си даде оставка.Во прилог на ова писмо е и службениот е-маил на кабинетот на министерот на кој и ќе му го испраќаме писмото
daniela.aleksoska@zdravstvo.gov.mk
(поточно на шефот на кабинетот на Тодоров бидејќи иститот го има тргнато својот е-маил од сајтот).
Ова е само првиот чекор во граѓанската иницијатива за оставка на министерот Тодоров. Доколку истата не вроди со плод, следниот чекор е организација на мирен граѓански протест пред Министерството за здравство на Република Македонија.
Ние веќе го сторивме тоа!
Ајде сите заедно да му помогнеме да замине!

Во целост ви го пренесуваме писмото:

10968352_521764727965443_8980133842055350200_n

Поврзани новости