Опозицискиот совет на средба со иселениците во Германија

by Фокус

Опозицискиот совет кој неодамна го формираа движењето Беса, ПДП и група албански интелектуалци од Македонија, вчера во Хамбург, Германија имале средба со иселениците од земјава.

На дискусијата, било разговарано за нивната платформа и политичките проект, кои имаат за цел повторно обединување на опозицијата.

Групата од Македонија ја предводел публицистот Ким Мехмети. На средбата иселениците имале можност да се информираат и за политичките случувања во земјава.

Поврзани новости