Од утре започнува Фестивалот на европска литература „Букстар“

by Fokus

Утре се отвора седмото издание на Фестивалот на европската литература „BookStar“ / „Книжевни ѕвезди“, во организација на издавачката куќа „Антолог“. Фестивалот ќе трае од 12 до 15 октомври 2021 година.

Под слоганот „GENRESIS“, оваа година пред македонската публика ќе бидат претставени дури осум европски и еден домашен автор. Сите автори ќе бидат лично присутни во Скопје. Наградата „Букстар 2021“ ќе му биде доделена на Миодраг Мајиќ од Србија за книгата „Островот на пеликаните“.

Поврзани новости