Нуланд: крајно време е да се реши кризата! Груевски: решение е можно низ институциите!

by Фокус

После релативно кусата средба со премиерот Груевски, американскиот помошник државен секретар, Викторија Нуланд рече дека договорот од 2 јуни ја има нејзината поддршшка, и го поздрави утрешното доаѓање на еврокомесарот Хан.

„Крајно е да се реши политичката криза во земјата“ посчи Нуланд.

Таа смета дека кај лидерите постои желба за решавање на спорот, а амбасадорот Бејли и комесарот Хан се тука за да го олеснат дијалогот.

Премиерот Груевски, рече дека решение на кризата е можно само во правен, институционален и политички процес.

Поврзани новости