Новинарите избраа преодна експертска влада

by Фокус

Имаме ли луѓе што останаа неизвалкани во криминалната ни и мачна транзиција? Кои покажаа дека имаат интегритет, ’рбет и образ!? И притоа, уште да добијат амин од партиските закрвавени врхушки?

Тоа беше мотивот за минианкета со неколкумина колеги: да предложат луѓе што сметаат дека заслужуваат да бидат во експертската влада.

И, занимливо, се постигна безмалку консензус за некои кадровски решенија: Абдулменаф Беџети, Никола Димитров, Слаѓана Тасева, Арсим Зеколи, Мирјана Најчевска, Владимир Лазаревик…

Еве го изборот на новинарите што „Фокус“ ги консултираше: Slide1

Slide2

Slide3

Slide4

Slide5

Slide6

Slide7

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”

Поврзани новости