Кина во голема мерка ја доведе под контрола заразата во земјата, а повеќето случаи во последните месеци се регистрирани меѓу странските патници кои се враќале дома.

Денес се пријавени вкупно 11 нови случаи на ковид-19 и седум асимптоматски случаи. За пет ново-регистрирани случаи на Ковид-19, биле патници од странство. Пријавени се шест случаи на локално пренесување на болеста во Пекинг.

Во Кина, вкупно 83.075 луѓе се разболеле од Ковид-19, а починале 4.634 лица.