Нови јапонски цреши на улицата Максим Горки

by fokus 11:43
11:43

Нови јапонски цреши ќе го красат центарот на градот Скопје. Позната како улица на јапонските цреши, улицата Максим Горки во петокот остана без дел од дрворедот од јапонски цреши, а надлежните информираа дека дрвјата се отстранети бидејќи биле стари и болни.

Но од општината Центар информираа дека на нивно место уште денеска ќе бидат засадени нови 18 висококвалитетни дрва од истиот вид.

- Advertising -

Новите украсни дрвја се примени како донација од вработените во претставништвото на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) во Скопје.

Поврзани новости