Нов студентски марш против државниот испит на 10 декември

by Фокус

Студнтскиот пленум пресече, одлучи на 10 декември, во среда да се одржи студентскиот марш на кој повторно ќе се побара од Владата да го укине државниот испит. Дел од студентите ги повикуваат сите граѓани, колеги, средношколци, роднини и пријатели да им се придружат наредната среда во 12 часот кај Платото на УКИМ, сакајќи оваа борба против државниот испит да се истера до крај.

Ова ќе биде втор студентски марш, откако претходно на 17 ноември околу 3.000 студенти излегоа и гласно кажаа „не“ на екстерното тестирање.

Поврзани новости